🥥Hindistan Cevizi Yağı🥥
Bağışıklık sistemimiz için bağırsak sağlığı, florası önemlidir. Hindistan cevizi yağı ihtivasında, bağırsak florasını düzenleyen, orta zincirli yağ asitleri bulunmaktadır. Bu asitlerden biri olan kaprilik asit bağırsak hastalıklarında şifalıdır. antibakteriyel, antiviral, antifungal özelliğe sahiptir.
🥥Bağırsak sağlığının yanı sıra ağız sağlığında çok etkili olan oil pulling işlemi içinde tavsiye edilen bir yağdır. Sindirim ağızda başlar bu sebeple oil pulling mümkünse her gün ya da 2 3 günde bir muhakkak uygulanması gereken bir işlemdir.
🥥Oil pulling
Hindistan cevizi yağı diş etlerini nemlendirir, korur ve ağızda tahrişi önler. Ağızda yağı sağa sola çalkalamakla ağız içi zarlar ve dişler temizlenir. Böyle yapmak hem diş çürüğünü hem ağız kokularını hem diş kanamalarını hemde tüm mikrop, mantar ve zararlı maddeleri yok eder.
Sabah aç karna 15 dakika 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını ağızda çalkalamak (dişlerin arasından çekmek) ağız sağlığından, bağırsaklara kadar etkilidir. Ağzınızda çalkaladığınız yağı tükürün, böylece diş etlerinizden yağa bağlanan toksinleri yutmamış olursunuz.
🥥Monolaurin soguk algınlığı, üst solunum yolu hastalıkları, akne, uçuk, aft, gibi hastalıklarda vücudun direncini arttırır, virüslere karşı da bağışıklık sistemini güçlendirir.
👼Ayrıca yenilebilir özelliği ile süt alerjisi olan bebeklere/bireylere tereyağa alternatiftir. Kokusu oldukça hoştur, doğallığının emaresidir. Kek, kurabiye, muhallebilerde kullanıma uygundur.
🌡️24 derece altı beyaz ve katıdır. 24 derece üstü erimeye, sıvılaşmaya başlar. Katı kıvam isterseniz, yaz günlerinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. İçine su kaçmazsa bozulmaz.
Soğuk sıkımdır.